http://kysymammalta.blogspot.fi/2009/09/siivoussuunnitelma.html

http://kysymammalta.blogspot.fi/search/label/hamstraus

 

Vaatekaapin siivous ja järjestäminen / kysy mammalta blogista:) 

Muutaman kerran vuodessa on hyvä tarkistaa vaatekaapin sisältö ja päivittää se tähän päivään. Hyvä aika tähän Suomessa on vuodenaikojen vaihtuminen. 

Aloitus
Varaa 8(9) laatikkoa kirjoita niihin tekstit: kevät, kesä, syksy, talvi, lahjoitettavat, (myytävät,) roskiin, korjattavat, muut.

Seuraavaksi sovita kaikkia kaapissasi olevia vaatteita. Jos vaate sopii päällesi laita se yhteen kasaan, jos ei sovi toiseen. 
Sitten kun olet käynyt läpi kaikki vaatekaappisi vaateet sinulla pitäisi olla 2 kasaa. Tarkastele sopii-kasaa. Onko siellä sellaisia vaatteita, joita et ole käyttänyt vuosiin? Siirrän ne toiseen kasaan.
Mieti seuraavaksi värejä, mistä pidät ja minkä väriset vaatteet sopivat sinulle. Jos sopii-kasassa on värejä, joista et pidä, siirrä ne toiseen kasaan. Mieti aiotko tosiaan käyttää vaatteita, joiden väreistä et edes pidä?
Seuraavaksi siirry sopii-kasaan ja järjestele siellä olevat vaatteet kevät, kesä, syksy ja talvi -laatikoihin, sen mukaan milloin vaatteita käytät.
Sitten se toinen kasa. Jos vaate on rikkinäinen ja sitä ei voi korjata, laita se roskiin -laatikkoon. Jos vaate on korjauskelpoinen korjattaviin. Jos vaate on melkein uusi ja hyväkuntoinen myytäviin. Jos vaate on kohtuukuntoinen lahjoitettaviin. Tähän kaatikkoon voit laittaa myös myytävät vaatteet, jos et ole kirpparihenkinen. Muut -laatikkoon tulevat vaatteet, jotka eivät kuulu mihinkään yllämainituista kategorioista.

Laatikoista kaappiin
Seuraavaksi otat tällä hetkellä menossa olevan vuodenajan laatikon ja järjestelet siellä olevat vaatteet kaappiin, jonka olet pyyhkinyt nihkeällä siivousliinalla pölyistä. Lajittele vaatteet sen mukaan ovatko ne juhla-, työ-, urheilu- vai arkivaatteita. Sitten alaluokkiin alaosat(hameet, housut), yläosat(T-paidat, puserot, paidat), leningit/puvut. Lopuksi vielä värikoodaus. Värikoodaus tarkoittaa sitä että vaatteesi sopivat yhteen toistensa kanssa.