Jouluun ei ole kuin hujaus ja lahjoja ( pienellä budjetilla) voisi jo kovasti alkaa tekemään.  Lapsille lahjaksi voisi tehdä vaikka hernepusseja sekä barbin vaatteita. Aikuisille voisi ommella niskatyynyjä tai tehdä leivontaohjevihkoja, riippuen tietenkin ko. henkilön kiinnostuksen kohteista jne. mitä lahjaksi. 

Oma joulubudjettini lahjojen osalta on 50-100e, sisältää joulukortit, joten kun muistettavia pari-kolmekymmentä on mielikuvitus otettava käyttöön sekä siirrettävä peukalo paikoilleen, ainakin tilapäisesti. 

Ruokalahjakin vosii olla kiva, silloin vaan täytyy panostaa paketointiin enemmän. 

Syksyn aikana olen saanut askartelutarvikkeeni kutakuinkin järjestykseen, joten niitä on helpompi nyt hyödyntää. Villasukkalaatikossani on ihan varmasti pari yksinäistä sukkaa, joten näistä voi tehdä vaikka keppihevosen, jollekin lapselle. 

Sisustustyynyt eivät ole kalliita, joten niistä saa vanua täyttämiseen. 

Eilen törmäsin hienoon kierrätysblogiin, joten vanhasta palapelistä voisin tehdä ikkunaan ripustettavan sydämen. Siihen tarvitsee uskoakseni vain palapelin paloja, liimaa, maalia, lankaa. Spaymaalia löytyy sekä liimaa ja lankaa, kuten myös muutama palapeli. Parille ystävälle voisi tehdä sellaiset lahjaksi. 

Ideoita löytyy, toteutusta odottaessa sekä peukalon siirtymistä paikoilleen, mutta nuo kyllä ovat pikkuhommia...