Kodin raivaamisesta

Kodin raivausurakassa on tapahtunut erittäin mielenkiintoinen edistysaskel - sängyn alla on enää yski sängynaluslaatikko ja minulle on muodostunut lähes ongelmaksi tyhjentyneet säilytyslaatikot. 

Askeleet kohti rauhallisempaa kotia ja vähempää/hallittavampaa tavaramäärää ovat loppusuoralla - aikaa hommaan on kulunut yli 1 ½ vuotta. Tärkeintä on todellakin hallita sisälle tulevan tavaranvirtaa ja omia uusia tapoja toimia. Tuleeko entistä elämää ikävä -ei.

Toivon, että tehtävä on todella loppuunsuoritettu ensi kesään mennessä. 

Rahasta

Marraskuun menoni huomioimatta mm. vuokraa, sähköisiä ja paperilaskuja eli menoja, jotka sain aikaiseksi lähtemällä ostamaa/kuluttamaan jne. olivat 

214.01 euroa, turhia menoja summasta oli ainakin 23,72 e ( mm. muovipussi, kahvilakäynti ja pikaruokalakäynti) 

Jouluni taitaa pysyä aika hyvin budjetissa, koska hyödynnän viime vuodelta jääneitä lahjapapereita sekä postimerkkejä + olen tehnyt lahjoja itse. 

3.25 joulupaperit ja -narut

0.50 postimerkit 

? lahjat ( ilmoitan summan myöhemmin) 

( muutama tunti myöhemmin --- laskin kaikki viime kuun menot, nettipankista 700 euroa ja rapiat päälle tuon reilun 200 e päälle  ja mukana ei ole vuokra. Huh huh. Nyt oli vakuutusmaksuja mukana ) 

Elämän yksinkertaistamisesta

Toivon saavani joskus aikaiseksi selvittää kaikki menoni vuoden ajalta ( autoverot, katsastukset, vakuutukset jne harvemmin toistuvat menot) niin se on yksi keino yksinkertaistaa elämäänsä.