Olen raivannut jo monta vuotta kodista turhaa tavaraa pois enemmän ja vähemmän aktiivisesti. 

Tässä kevään aikana olen kiinnittänyt huomiota kahteen tasoon, joissa ennen oli tavarakasoja. Ne ovat pysyneet "tyhjinä"! 

Ihmeellistä! Aivan fantastista! 

Nämä kaksi ennen kaiken puoleensa vetänyttä tasoa inspiroivat minua saamaan muutkin tasot yhtä siisteiksi. 

En ole ennen tajunnut, miten paljon koti on vienyt aikaa ja energiaa, kuin tänä keväänä, kun tuntuu, että koti alkaa olla kevyt! Minulla on aikaa tehdä vaikka mitä! Tehtävälista, jossa ennen oli vähintään 10 hoidettavaa juttua on kutistunut lyhyeksi, parin kolmen oleellisen hoitamiseksi. Lisäksi ostoslistat ovat lyhentyneet ja saattaapi käydä kaupassa niin, että jättää listalla olevat jutut ostamatta, Syystä, että en koekkaan enää tarpeelliseksi, kotona oleva saakin kelvata tai päätän selvitä vielä tovin ilman. 

Lapsen sateenvarjo vääntyi kevään aikana. Sain väännettyä varren suht suoraksi, mutta ei mennyt enää kunnolla kiinni. Ostoslistalla oli uuden hankinta. Kokeilin tässä eilen, että saanko kiinni. Sain, joten tämän kesän kelpaa vanha varjo. 

Sitten vielä on nämä unohtuneet hankinnat. Viime vuonna ostin viisi isoa säkillistä multaa parvekelaatikoita varten. Yhden säkeistä lahjoitin ystävälle. Kaksi unohtui varastoon, listalla oli multaa. Onneksi ennen ostosreissua tuli käytyä varastossa ja huomattua nämä säkit. 

---

Huomioita, joita olen tehnyt kodin raivaamiseen ja turhasta luopumiseen liittyen omalta kohdaltani. 

- aikaa tulee lisää 

- vähemmälläkin pärjää

-energiaa tulee lisää 

- mainokset eivät innosta

- arvostaa aikaa enemmän kuin materiaa

- voi " tuhlata " rahaa elämyksiin enemmän

- kun luopuu vanhasta, saa uutta tilalle 

-