Tässä alkaa ihan oikeasti tuntua, että kesä alkaa olla loppukirin puolella, koska elokuu on alkamassa sunnuntaina.

Kotona on tapahtunut muutoksia ja ne muutokset toivat tavaroiden hyökyaallon eteiseen, olohuoneeseen jne, Nyt on hankkiuduttava ylimääräisistä eroon, osa lähtee kavereille, osa hyväntekeväisyyteen ja vähän roskiin.

Elämä tuntuu helpommalta, kun joka paikka ei ole täynnä eikä tavarat ole tiellä. Voin kertoa, että täällä on paikat täynnä ja tavaraa edessä, joten asia on tapetilla. 

Tein aamulla tämän viikon tehtävälistaa ja siinä on tekemistä laidasta laitaan sekä valmistautumista tekemisiin. 

Kesä tuntuu hujahtavan ohi sellaisella vauhdilla, ettei perässä pysy. Nyt loppukirit tekemättömien hommien kanssa, jotta voi nauttia viimeisistä kesäviikoista rennolla mielellä. 

---

Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi? 

Mistä asioista olet tyytyväinen? 

Mitkä asiat eivät tällä hetkellä tuota iloa tai harmittavat? 

Mitä voit tehdä näille asioille?

Mitä sinun tarvitsee tehdä, jotta saavutat toiveidesi arjen/ elämän? 

----

Viime viikolla heräsin ajatukseen, että nykyään tuntuu ihmisillä olevan järjetön kuolemanpelko. Tämä pelko on niin paha, että muita eri tavoin käyttäytyviä tai ajattelevia ollaan surutta jättämässä yhteiskunnan ulkopuolelle. Tätä pelkoa lietsovat niin media kuin päättäjätkin. Rationaalinen ajattelu lentää tiehensä, kun kuolemanpelko kalvaa. Tämä pelko naamioidaan huoleksi muita kohtaan tai sitten ihan vihamielisyydeksi. 

Kansaa jaetaan kahtia ja tämän jaon avulla ujutetaan ihmeellisiä päätöksiä voimaan. Perustelut ovat outoja. Tänä aikana keitetään sammakoita urakalla ja usutetaan ihmisiä toisiaan vastaan. Terve yhteiskunta suvaitsee erilaisuutta ja erilaisuutta hyväksi käyttäen toipuu hankalista ajoista. Valitettavasti me- henki on tässä maassa maannut kuopassa jo ainakin vuosikymmenen.

Pikkuhomma on alkaa kohtelemaan muita ihmisiä ihmismäisesti. Jokaisella meistä on pelkomme ja jokainen meistä varmasti ajattelee perheensä ja läheistensä parasta. Tällä tavoin myös yhteiskunta voi hyvin. 

---

Itse ajattelin tänään käydä katsomassa, josko jostakin löytyisi pippuria isompia mustikoita. Sitä ennen on kyllä käärittävä hihat ja tehtävä pieni pikasiivous kotona 

Mukavaa maanantaita ja alkanutta viikkoa jokaiselle :)