Kahdenkymmenen vuoden kuluttua kadut enemmän sitä mitä jätit tekemättä kuin sitä mitä teit. Irrota siis köydet. Purjehdi pois turvallisesta satamasta. Anna pasaatituulen tarttua purjeisiisi. Tutki. Unelmoi. Löydä.               - Mark Twain

Eilen luin, että maailman uusiutuvat luonnonvarat on tältä vuodelta kulutettu. Vaikka uutinen toi tunteen, että peli on menetetty ja hanskat naulaan, niin kuitenkin aion omasta puolestani pyrkiä toimia luonnon puolesta. 

Luin kesällä työpaikan ruokalassa erään lapun, jossa määriteltiin kestävä kehitys. Se määritelmä oli hyvä, elää voi niinkin, että turvaa tulevien sukupolvien tulevaisuuden vaikka itsekin nauttii elämästä. Kirjoitin sen kännykän muistiin. Voisin sen tänne joskus kopioida. 

Tuo pieni uutinen isosta asiasta sai minut miettimään tulossa olevaa joulua. Minä aion viettää joulun ympäristö teeman mukaan, vähän lahjoja mutta paljon ajatusta. Minä haluan antaa terveen maapallon lahjaksi eteenpäin. 

Nyt kuulostaa melkoselta paatokseltaNolostunut mutta aihe on tärkeä. 

Tämän päivän ekotekoni, mikähän se tulee olemaan. Ainakin se, että tänään en osta mitään. Ruokaa on jääkaapissa ja aineksia kuivakaapissa, joten ruokakauppaan ei tarvitse mennä. Sitten viikonloppuna on lapsen serkun syntymäpäivä. Teen tänään kortin, johon aion käyttää mainospostia hyödyksi. 

Enempi elämää vähempi tavaraa, uusi motto ja tavoite:)