Pidemmän aikaa olen ihmetellyt seuraamieni blogien hiljenemistä. Toissapäivänä tarkistin tilanteen -päivityksiä tapahtunut, mutta tietoa niistä ei ole tullut. Onneksi Onnellisten kerho ei ole hiljentynyt vaan vaihtanut osoitettaHymy.

" Halusin kodin näyttävän pelkistetyltä ja selkeältä. Kun tavaramäärä väheni, hengitys alkoi kulkea paremmin. Tyhjä tila oli täynnä merkityksiä. Tavarakasat eivät aiheuttaneet ahdistusta ja vetämättömyyttä, voimattomuutta edes aloittaa. " Leila Simonen Polulta poikkeamisen taito -kirjassa:).

Kirjan lopussa on pitkä lista Inspiraatiolukemisesta. Kirjojen nimet ovat houkuttelevia. Kukoistuksen käsikirja, Ekopop -ekologisen ja onnellisen elämän opas. 4 tunnin työviikko - Unohda yhdeksästä viiteen -elämä, asu missä haluat ja ryhdy uusrikkaaksi.  Kohtuus kaikessa -Enemmän elämää vähemmällä. Elämä järjestykseen ilman rahtuakaan itsekuria, Kaaoksen kesyttäjä jne.

Simosen kirja kertoo downsiftaamisesta. "Kannoin analogisen televisiovastaanottimen vuosia sitten vaatehuoneen nurkkaan, koska digisovitin olisi pitänyt hankkia. Digi-änkyräksi ryhtyminen oli onnenkatamoinen , sillä yhtäkkiä minulla oli ruhtinaallisesti iltaisin aikaa, kun en istunut sohvaperunana televisiokanavia vaihdellen ja liikkuvan kuvavirran tuijotuskoomassa. "

Minua harmittaa tuleva Yle-vero, ei sitä turhasta viitsi maksaa, jollei ole televisiota.

Simosen kirjassa on kivoja harjoituksia. Tässä muutama

1. Listaa viisi asiaa, jotka ovat elämässäsi nyt hyvin. Ne voivat olla pieniä ja yksinkertaisia tai koko elämän kokoisia.

2. Mitä asioita haluat elämääsi?  Ajattele mielikuvin, millaisia maisemia sielusi halajaa ja mikä sinua kiehtoo.

3. Mileikuvat ja symbolit ovat muutoksen välineitä kuten tunteetkin. Elämää ei ratkaista vain exel-taulukon avulla ja numeroita pyörittämällä.(ystävälläni symbolina on sydän, silloin ei kuulemma ehdi miettiä pahoja:) )

4. Pidä nettipaasto ja sosiaalisen median tauko. (itse välillä olen vkon tai parin kuukauden mittaisella facebook-tauolla -suosittelen! Hymy)

Anteeksianto on tuoksu, joka orvokista tarttuu sen murskanneeseen kengänkoroon. Mark Twain