Kevät ja kesä mielessä---

Tänä vuonna pyrin kasvattamaan parvekkeellani hyötykasveja. Voisin kokeilla onnistuisiko vihdoinkin vaikka edes salaatin kasvatus! Kaksi aiempaa pyrkimystä kohti vihreän keitaan luomista olen tyrinyt alkumetreillä. 

Sekin, että saa parvekkeellaan tai ikkunalaudallaan kasvatettua jotakin käyttämäänsä yrttiä on askel kohti omavaraisempaa elämää. 

http://yle.fi/uutiset/saastavainen_vaan_ei_nuuka__omavaraistalouden_kuukausibudjetti_140_euroa/7008403

Eräs porukka oli hankkinut yhdessä pellon ja palkannut puutarhurin hoitamaan siellä kasvavia juureksia ja vihanneksia. Asiassa on ideaa. Pieneltä parin neliön maapalaltakin voi saada hyvän sadon. Itse toivon, että kesämökkini naapurissa asuva mies kävisi traktorillaan auraamassa pihalle pienen läntin, johon sitten tilaisin kasan ruokamultaa. Haaveissa siintää oman maan porkkanat jne. 

-

Laskin muutama päivä sitten, että meillä on pysyvästi pistorasiassa 8 laitetta johdosta kiinni. Pakastimen ja jääkaapin kuuluukin olla, mutta mikro, tietokone, tv,radio ja lamppu ovat laiskuuden vuoksi  aina kytkettyinä. Kahvinkeittimen ja vedenkeittimen johdot irrotan aina käytön jälkeen. Sähköä voi säästää pieniltäkin tuntuvilla teoilla. 

Nyt tänä keväänä pyrin saamaan tuon pienen pakastimen tyhjäksi, jotta sitä ei tarvitsisi kesällä pitää päällä. Sitten syksyllä on mukava ottaa käyttöön ja täyttää itse metsästä poimituilla mustikoilla ja puolukoilla. Ostetuilla mansikoilla ja muilla kesän sekä syksyn saaliilla. 

Tämä talvi on ollut niin turkkasen pimeä lumen puutteen vuoksi, että eilen ostin D-vitamiinitabletteja itsellenikin. On sitten toivottavasti luut kunnossa vanhanakin.