Koti ei ole parhaimmillaan juuri nyt muttei kyllä pahimmillaankaan. 

Tein tehtävälistan, mutta tänään on lepopäivä, joten tehtävät teen huomenna. 

Ja koska rennolla meiningillä saa tuloksia aikaan, niin teen niitä tänään jo alta pois:)

Tehtävälistani:

- tiskaa, vie roskat ( kun se on listalla, se on puoliksi tehty) 

- lattiat tyhjää ( ajelehtivaa tavaraa lattialla)

Nyt löi tyhjää, kyllä listani on pidempi...

-----

Suunnittelin eilen meille ruokalistan. Ensi kuussa kerään taas ruokaostosten kuitit talteen ja katson miten vaikuttaa kuluihin. Alkuvuodenhan pidin varsin tarkkaa kuluseurantaa. Nyt voisin lokakuussa pitää loppuvuoden seurantaa ainakin ruuan osalta. Saatte raportin onko miten vaikuttanut elämään pyrkimys vähän järkeistää ruokahuoltoa.  

----

Viime viikolla aloitin vaatteiden ostolakon, joka kestää joulun jälkeisiin alennusmyynteihin saakka. Silloin voin tehdä hankintoja. Tämän jälkeen alkaa vuosi ilman vaateostoksia. Kyllä. Haasteita pitää elämässä olla ja niitähän on kyllä luvassa ihan hallitustasolta saakka -verottavat pieni- ja keskituloiset hengiltä:( 

Hallitus ei ymmärrä että kun kansalla ei ole varaa niin silloin ei osteta. Kulutus kuihtuu ja verotulot vähenevät. Koettaisivat nyt muuttaa keinoja ja vähentää verotusta. Tappavat lypsylehmän. 

---

Politiikasta voisin nyt kirjoittaa enemmänkin tai oikeastaan kritisoida nykymenoja ja päätöksiä, mutta se nyt ei kuulu tähän blogiin. 

Tänne kuuluu säästäminen ( oikeissa asioissa), kodin raivaaminen turhasta tavarasta, elämän yksinkertaistaminen sekä pyrkimys säästää luontoakin. 

Ensi vuonna pitäisi joka kuukausi pienistä tuloista pyrkiä säästämään satanen, konkurssin ehkäisemiseksi. Tiedossa on kuitenkin auton jakohihnan vaihto ja kesärenkaiden uusiminen ja muita tuollaisia kuluja. Eli kekseliäisyys koetuksella. Tulojen lisääntyminen olisi suotavaa. Töitä en ole saanut, olin viimeksi yksityisellä töissä ja julkisella puolella on sinä aikana tapahtunut paljon muutoksia, ettei kukaan ota ainakaan lyhytaikaiseen sijaisuuteen "kärryiltä pudonnutta". Nyt haasteena saada koulutus, kun pitäisi sen saamiseksi olla työnantajan kirjoilla! Ajattelin ottaa liittoon yhteyttä ja kysyä miten ihmeessä saan tarvittavan tarpeellisen  lisäkoulutuksen työttömänä. 

---

Ensi viikolla saan huollossa olevan ompelukoneeni huollosta. Ensi töikseni ompelen lakanoita yhteen, helpottaa sängynpetaamista ja sitten lyhennän yksien housujen lahkeet. Tämän jälkeen voisin ommella jotakin joululahjaksi. 

Budjetti on tiukka ja muistettavia aika monta. Joulukortit olen sitoutunut tekemään jo kotoa löytyvistä materiaaleista:) 

Nyt alkoi Pikku kakkonen. Alanpa katsoa:) 

Mukavaa sunnuntaita!